Żeberka w coca-coli, czyli doskonałe współczesne dania z grilla!

Żeberka w coca-coli, czyli doskonałe współczesne dania z grilla!

admi112 28 czerwca 2020

Dania z grilla – po 24 godzinach żeberek w solance rozpoczynamy przygotowania od odcięcia błony. Kiedy robimy ten krok, zaczynamy przyprawiać mięso. Najpierw faszerujemy mięso. Robimy małe nacięcia między żebrami i dodajemy czosnek i gałązki rozmarynu.

Jak wykonać takie dania z grilla?

Rozdrabniamy mięso musztardą Dijon i mieszanką przypraw o pikantnych smakach, takich jak pieprz cayenne i papryczki chili, a także cukier. Żeberka są bardzo dokładnie wcierane, aby zapewnić, że każde żebro jest doskonale przyprawione. Na końcu żeber smarujemy obustronnie olejem. Umieść przygotowane mięso na podstawce żeberkowej i zamknij pokrywę wędzarni. Nie należy o tym zapominać przygotowując dania z grilla. Jeśli nasze żebra spędzą trochę czasu w temperaturze 120 stopni i okaże się, że tkanka łączna powoli się rozpuszcza, a mięso odłącza się od kości, jest to idealny czas, aby zwinąć mięso w folię aluminiową, a następnie ponownie uderzyć palaczy.

Chrupiąca skorupa naszych żeber daje nam odpowiedni połysk. Przygotujemy go, ograniczając najpopularniejszy napój na świecie – Coca-Cola. Jest bardzo słodki i lekko kwaśny, idealnie nadaje się do tego dania. Dajemy Coca-Coli sos sojowy, miód i ocet dla jeszcze większej kwasowości. Na przykład możemy dodać czosnek i imbir do glazury. Płytki można zmieniać zgodnie z własnymi życzeniami. Ważne jest, aby sos był słodki, aby mógł stać się karmelizowany i gęsty. Warto o tym pamiętać stawiając na dania z grilla. Zobacz więcej na https://swiat-agd.com.pl/Blog/proste-przepisy-na-grilla.html